Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ханзи Флик ще повика нови футболисти за контролите през март

Ханзи Флик
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик планира да даде шанс на някои нови футболисти в двете приятелски срещи на отбора през март, съобщава ДПА.

Флик заяви на събитие в Кьолн за Европейското първенство през 2024 година, че той е щабът му са готови да дискутират "какво са видели по време на мачовете и кои футболисти са се отличили". "Ще видим дали ще има един или двама нови футболисти с нас. Ще бъде интересно", обеща треньорът.

Мачовете с Перу на 25 март и с Белгия три дни по-късно ще бъдат първи за тима на Германия след отпадането от груповата фаза на световното първенство в Катар в края на миналата година.

"Искаме да покажем какво можем. Сигурен съм, че имаме много добро качество. Трябва да направим добро представяне в точния момент", смята специалистът.

Флик призна, че "отборът трябва да се подобри в защита". "Ако погледнете към световното първенство, най-успешните отбори бяха тези, които допускаха най-малко голове. Нашите съперници бяха по-ефективни от нас, ето защо бяхме елиминирани", сигурен е Ханзи Флик.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна