Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Статуята на Христос Спасителя в цветовете на националния флаг на 3 март

Инициативата е на МВнР и БФС

На 3 март статуята в Рио ще бъде осветена в бало, зелено и червено.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският футболен съюз и Министерството на външните работи осъществиха знакова инициатива, с която подобаващо да бъде отбелязан националният празник на Република България, както и да бъде почетен стогодишния юбилей на БФС, съобщиха от футболната централа. 

Навръх 3 март статуята на Христос Спасител на хълма Корковадо в Рио де Жанейро ще бъде осветена в цветовете на националния флаг, като проектът, част от честванията на кръглата годишнина от началото на организирания футбол у нас, беше реализиран по лична инициатива на президента на БФС Борислав Михайлов, вицепрезидента Михаил Касабов и Н.Пр. Божидара Сърчаджиева, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Бразилия, съобщиха от Българския футболен съюз.

Един от най-знаменитите паметници на световната култура ще грейне в бяло, зелено и червено в точно 19:30 местно време на 3 март (30 минути след полунощ на 4 март българско време), а церемонията ще бъде излъчвана на живо в канала на Посолството на Република България в Бразилия в YouTube.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!