Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен е на едно ниво с Шумахер и Хамилтън, смята Екълстоун

Макс Верстапен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двукратният световен шампион Макс Верстапен вече е на едно ниво с рекордните носители на титлата Михаел Шумахер и Люис Хамилтън, заяви бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун.

92-годишният Екълстоун каза пред ДПА преди първия старт за сезона за Гран при на Бахрейн в неделя, че нидерландският пилот е абсолютно на същото ниво като двамата велики шампиони и "не трябва да бъде поставян под тях".

Екълстоун добави, че Верстапен може да започне своята ера като Шумахер и Хамилтън, които са спечелили рекордните седем титли всеки от тях, защото неговият отбор "Ред Бул" е най-добрият в момента.

"Случайно получаваш най-добрият пилот с най-добрия отбор в същото време", каза Екълстоун, който беше шеф на Формула 1 около четири десетилетия до 2017 година.

Британецът също не изключва възможността Хамилтън да надмине Шумахер с осма титла, при условие че неговият отбор "Мерцедес" се подобри след кампания под нивото си през 2022 година.

"Разбира се, че той може да вземе осма титла. Няма да е лесно, но съм убеден, че ще даде всичко от себе си. Хамилтън наистина би искал да вземе тази осма титла", каза Екълстоун.

Той вярва също, че Мик Шумахер може да има бъдеще в спорта, въпреки че сега е само резервен пилот в "Мерцедес" за сезон 2023, който започва през уикенда в Бахрейн.

Мик, син на Михаел Шумахер, беше освободен от "Хаас" след две години в отбора.

Сега той е резервен пилот на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел в "Мерцедес", а Екълстоун каза пред ДПА, че това вероятно е най-добрият му шанс да остане в спорта и да се опита да поднови кариерата си.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна