Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов се класира 17-ти в първата си квалификация във Формула 3

Никола Цолов
Снимка: Formula 3

Никола Цолов се класира на 17-та позиция в своята първа квалификация във Формула 3 на пистата „Сахир“ в Бахрейн. Българинът  реално направи само едно същинска бърза обиколка в хода на 30-минутната сесия за място. Тя дойде в самия край на времето, когато той използва своя съотборник в АРТ Гран При Грегоар Соси за маркер.

Това позволи на българина да постигне време от 1:47.593, което му бе достатъчно за 17-та позиция. Цолов бе с едва 0.538 секунди по-бавен от победителя в квалификацията Грабриеле Мини от екипа на Хайтек. Соси завърши сесията на трето място, на само 0.111 зад Мини, а другият съотборник на Цолов в АРТ Гран При - Кейлън Фредерик се класира шести, на 0.228 от победителя в квалификацията.

Регламентът във Формула 3 е такъв, че Никола Цолов ще започне и двете състезания в Бахрейн от позицията, която си заслужи с класирането в квалификацията днес. Така българинът ще има шанса да потегли от чистата страна на стартовата решетка и в двете надпревари.

Първата от тях ще бъде утре в 11:15 часа българско време и ще бъде с дължина от 20 обиколки. Втората ще бъде в неделя в 10:50 часа, като тя ще бъде с три тура по-дълга спрямо съботната.


По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени