Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Християна Тодорова вече е генерален секретар на ТК по художествена гимнастика към Европейската гимнастика

Християна Тодорова
Снимка: БФХГ

Жребият за 39-о Европейското първенство по художествена гимнастика беше изтеглен днес в Баку. Надпреварата на Стария континент ще се проведе в столицата на Азербайджан от 17 до 21 май.

По време на първата официална среща на новоизбрания Технически комитет към Европейската гимнастика бронзовата медалистка с ансамбъла от Олимпийските игри в Рио 2016 Християна Тодорова беше избрана за генерален секретар на Техническия комитет от президента на комитета Евангелия Трикомити. За вицепрезидент беше назначена Елена Алипранди.

По-рано през тази седмица се проведе и изпит за повишаване на съдийска категория, който Християна Тодорова успя да вземе и вече е с втора категория съдия в индивидуалната надпревара. При ансамблите Тодорова също е втора категория.

Жребият отреди ансамбъл девойки на България да играе в поток B, където ще видим още отборите на Словакия, Литва, Израел, Германия, Полша, Азербайджан, Украйна, Румъния, Италия и Словения.

38 държави ще участват на Европейското първенство в Баку през май при жени индивидуално. България е в поток А, заедно с Грузия, Люксембург, Словакия, Германия, Черна Гора, Латвия, Андора, Украйна и Швеция.

Също в поток А започва и ансамбъл жени с отборите на Испания, Финландия, Германия, Румъния, Гърция, Чехия, Украйна, Великобритания и Азербайджан.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени