Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергана Николаева – пристрастена към Малдивите

10
Снимка: личен архив

Малдивските острови от самолет изглеждат като разпилян наниз перли в Индийския океан. И всеки от тях е истински бисер. Там ще намерите 1900 атола с тюркоазени лагуни, копринени плажове и искрящо зелена растителност плюс достойнствата на пълната почивка – тишина, спокойствие, девствена природа, невероятен подводен свят. Точно от безкрайната пъстрота на рибите е омагьосана оперната певица Гергана Николаева при посещението си на Малдивите.


Като музикант, разбира се, мецосопраното се е заслушала в малдивските ритми, но също така се е опитала да се потопи с бита на местното население. Тя е автор на книгата "Събудих се и беше утре", където поезията ѝ се съчетава с рецептите за шестстепенно меню на Лео Бианки и две питиета на Франческо Марино.


Гери е дала пълна почивка на гласа си при своето посещение на Малдивите, но не и на любопитството си. Тя е обиколила и столицата Мале. Запитах я какви хора са малдивците. После оперната певица, която през 2019 бе номинирана за "Жена на десетилетието" заради албума "Pop meets Classic", ни "показва по радиото" залезите на Малдивите.


Вече е имало случай нееднократно да спомена любовта си към животните, затова въпросът ми за фауната на Малдивите к0ъм мецосопраното Гергана Николаева е съвсем закономерен.

С нея тръгнахме от Малдивите, а стигнахме до Парижката Света Богородица, в която ще я гледаме при гастрола на Старозагорската опера в НДК.

Целия разговор, чуйте в звуковия файл


Видеата и снимки са предоставени от Гергана Николаева на БНР

По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия