Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой се върна от Испания и подписа нов договор

Мартин Чой
Снимка: Личен архив

Мартин Чой преподписа договора си с "ЕКО България" и компанията ще бъде за 13-а поредна година спонсор на най-добрия български състезател по мотоциклетизъм на писта. Чой парафира споразумението лично с изпълнителният директор Андреас Триантопулос.

С новия договор са обезпечени състезанията на Чой в републиканския, Източноевропейския и Световния шампионат за 2023 година. Българинът e дългогодишен посланик на ЕКО България, който активно подкрепя социално отговорните инициативи на компанията, свързани с пътната безопасност. Важна част от партньорството е именно дългогодишният проект "ЕКО мото училище", стартирал още през 2012.

"Искам да благодаря на 'EKO България' за подкрепата към мен и екипа ми. Това е много важен момент, защото ми дава огромна сигурност за предстоящите 16 старта, в които ще участвам до края на годината. Очаква ме много дълъг сезон, на три фронта, така че сътрудничеството с EKO е от изключително значение. Щастлив съм, че вече 13 години работя с тях", заяви Чой.

Българинът се подготвя много сериозно за предстоящите стартове от новия сезон и преди няколко дни се завърна от Испания, където в продължение на една седмица направи тестове на различни писти около Барселона. В момента той е в София и тренира двуразово, като още в началото на месец март ще бъде на пистата в Серес за нови тестове на мотоциклета.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна