Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Петев пред завръщане в Полша

Ивайло Петев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският специалист Ивайло Петев е вариант номер 1 за нов треньор на полския Лехия (Гданск), съобщи сайтът gol24.pl. "Зелено-белите" от Гданск са на предпоследното 17-о място с 22 точки, на 3 от спасителното 15-о място. Тимът от северното пристанище няма победа в последните пет мача и положението на треньора Марчин Качмарек изглежда вече доста сложно. 

Бившият нападател Лукаш Гикевич информира в профила си в Туитър, че Лехия се е свързала с Ивайло Петев - бившият треньор на националния отбор на Босна и Херцеговина.

"Лехия Гданск подготвя пристигането на бившия селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев. Вече имаше обаждане", написа футболистът и телевизионен експерт в публикацията си.

Полските фенове познават добре 47-годишния треньор от Ловеч. През 2019-2020 г. той беше начело на Ягелония (Бялисток). Петев обаче не направи кариера в полското първенство. Активът му с отбора беше шест победи, пет равенства и шест поражения. В края на юли 2020 г. българският треньор беше уволнен..

Българинът направи кариера в Омония (Никозия) и Динамо (Загреб) преди да поеме националния отбор на Босна и Херцеговина.

Петев в последните дни е свързван и със завръщане в Лудогорец, където спечели две шампионски титли, пише БТА. В Разград обаче Анте Шимунджа за момента запазва поста си.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени