Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Янчев: Мачът с ЦСКА София не е по-специален и няма да реши титлата

Тодор Янчев
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Тодор Янчев каза, че предстоящият в неделя мач срещу ЦСКА София не е по-специален с нищо от останалите двубои в Първа лига. Той добави, че напрежение около срещата се вкарва отвън, но това него не го притеснява.

"Предстои ни поредният кръг и поредният мач от нашето първенство. При нас всичко е нормално и не очакваме нещо по-специално от всеки друг съперник, с който сме играли", бяха първите думи на наставника.

Двубоят ще се играе в Бистрица, където традиционно домакинства тимът на ЦСКА 1948 и Янчев изрази благодарност към Българския футболен съюз, че не се е поддал на натиска на ЦСКА София мачът да се играе на Националния стадион "Васил Левски".

"Искам да благодаря на БФС за решението да домакинстваме така, както сме го правили и срещу редица други отбори. Всичко винаги е минавало нормално и не виждам причина защо трябва да делим този мач. Мисля, че фокусът се хвърля върху ексцесии, които не очаквам да се случат. Аз лично вярвам в добротата и в разума на всички хора, които обичат своите отбори. Не виждам причина да не играем в Бистрица както го правихме цяла есен", коментира наставникът.

Според Янчев предстоящият мач, както и да завърши, няма да реши борбата за титлата. 

"Предстоят ни още много двубои до края. Сега трябва да се оформи първата шестица, в която ще се играят много дербита. Те ще определят кой ще стане шампион. За нас е важно да спечелим, защото не само ще се доближим до лидерите в класирането, но и ще се отдалечим от нашите преследвачи", добави старши треньорът.

Янчев заяви още, че за него е предимство, че доскоро е работил в щаба на ЦСКА София и ще опита да го използва.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна