Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистките на Берое и Рилски спортист са финалистите за купата

Снимка: БФБаскетбол

Баскетболният Берое ще защитава трофея си в турнира за Купата на България при жените. Тимът очаквано се наложи без проблеми над Локомотив София, печелейки втората полуфинална среща в зала "Общинска" със 117:41. В игра след контузия за Берое се завърна Яна Карамфилова.

Финалът е четвърти пореден в турнира за баскетболистките на Таня Гатева, които спечелиха Купата през последните три години. В спор за първото място в неделя отборът ще се изправи срещу Рилски спортист.

Теодора Динева бе най-резултатна за успеха с 30 точки. Радостина Христова има 16, с 13 е Евгения Нацкина, 12 има Цветомира Шаренкапова-Наумова, а 10 и 8 асистенции записа Виолина Кочева, като никоя баскетболистка не на тима не игра повече от 23 минути. За Локомотив Мина Василева завърши с 10 точки, 9 има Гергана Цекова.

Рилецо се наложи над Шампион 2006 (София) със 79:51 и за пръв път ще играе на финал в този турнир.

В тази среща Деница Манолова изигра много силен мач и за 27 минути на терена наниза 22 точки и спечели 9 борби. С 16 точки се отличи Радина Илиева, 13 добави Ивана Бонева, а с 12 точки и 11 борби завърши капитанът Вероника Джикова. За столичанки единствена с двуцифрен точков актив беше Елена Драгоева, която вкара 13 точки. Рожденичката Виктория Иванова записа 5 точки и 5 борби.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна