Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Хъдълстоун се прибра с контузия от САЩ

Националът ни по спортна гимнастика Дейвид Хъдълстоун е получил контузия по време на престоя си в САЩ. Преди няколко дни участникът ни на олимпийските игри в Токио се прибра в България след двумесечен престои при семейството си зад океана .

Докато беше в Страната на неограничените възможности, Хъдълстоун се подготвяше в националната гимнастическа база на САЩ в Хюстън. По време на една от последните си тренировки под ръководството на бившия световен шампион Шон Таунсенд, българина е контузил глезена си. В САЩ националът е преминал през рентгеново изследване, което е показало, че няма счупване в глезената става.

От ръководството на Българската федерация по гимнастика и от треньорският щаб на националния отбор настояват Хъдълстоун да премине и през ядрено-магнитен резонанс, но за да стане това,  отока на крака трябва да спадне.

По всяка вероятност Дейвид Хъдълстоун ще пропусне първото състезание за сезона - първия кръг от държавното лично -отборно първенство, което ще се проведе петък и събота в залата на национална спортна база „Раковски“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!