Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швьонтек продължава защитата на титлата си в Индиън Уелс

Ига Швьонтек
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглиста на тенисистките Ига Швьонтек от Полша продължава защитата на титлата си на силния турнир на твърда настилка от сериите WТА 1000 в Индиън Уелс (САЩ).

Швьонтек се класира за четвъртия кръг след успех над шампионката от надпреварата през 2019 година Бианка Андрееску (Канада) с 6:3, 7:6(1), след като навакса изоставане от 2:4 гейма във втория сет.

"В повечето мачове мисля, че се представям добре, но има и срещи, в който играя малко хаотично и не знам точно какво да предприема. За радост това не се случва често и в повечето случаи намирам правилното решение. Тя променяше ритъма много добре и беше доста трудно. Но се радвам, че останах солидна през по-голямата част от мача и особено във важните моменти. Доволна съм, че намерих максимална концентрация в тайбрека, което ми помогна да спечеля в два сета", коментира Швьонтек, която е в серия от 11 поредни победи след отпадането си в четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия през януари.

Полякинята ще играе за място на четвъртфиналите срещу британката Ема Радукану. Шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2021 година Радукану се справи с 13-ата поставена Беатрис Адад Мая (Бразилия) с 6:1, 2:6, 6:4 и за първи път ще играе в четвърти кръг на състезание от сериите УТА 1000. 

Носителката на трофея през 2021 година Паула Бадоса (Испания) отпадна в третия кръг след поражение от шампионката от Уимбълдън Елена Рибакина (Казахстан) с 3:6, 5:7. Десетата поставена Рибакина, която през януари достигна финала на Откритото първенство на Австралия, взе първия сет със серия от четири поредни гейма, а във втората част навакса пасив от 1:3, за да триумфира. Така тя ще играе срещу квалификантката Варвара Грачова (Русия), която елиминира сънародничката си и номер 8 в схемата Даря Касаткина с 6:4, 6:4. 

Четвъртата в схемата Онс Жабьор (Тунис) отпадна в третия кръг след поражение от чехкинята Маркета Вондроушова с 6:7(5), 4:6. Африканката започна силно и поведе с 3:0 гейма с два пробива аванс, но допусна обрат. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени