Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола изтъкна интересна причина за смяната на Холанд

Гуардиола поздравява Холанд при смяната.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити обясни по любопитен начин смяната на Ерлинг Холанд в 63-а минута, с което му попречи да постави рекорд по голове в един мач в Шампионска лига. Норвежецът отбеляза пет попадения във вратата на РБ Лайпциг за успеха със 7:0, но в 63-а минута изненадващо Гуардиола го извади от игра, с което му попречи да стане първият в историята с шест гола в един мач. 

До момента трима за отбелязвали по пет гола - освен Холанд, това сториха Луис Адриано за Шахтьор Донецк през 2014 година и Лионел Меси за Барселона през 2012 година, когато Гуардиола е треньор на тима.

"Ако Холанд беше постигнал този рекорд още на 22 години, животът му оттук-нататък би бил скучен. Сега той ще има цел да го направи в бъдеще със Сити или с друг отбор. Така че затова направих тази смяна", каза шеговито Гуардиола, след което с по-сериозен тон допълни: "Мачът вече беше решен и затова исках да дам игрови минути на колкото е възможно повече играчи. Холанд изравни рекорда на Меси, но го направи за 60 минути, различно е. Кой знае какво щеше да стане, ако беше играл 90 минути."

Холанд има 10 гола в Шампионската лига този сезон и 33 в кариерата си, достигайки границата от 30 гола в 25 мача, като е най-младият, достигнал тази граница.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени