Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областен управител входира писмо, написано с изкуствен интелект

Областният управител на Перник Людмил Веселинов е входирал в Министерството на земеделието първото официално писмо, написано с помощта на популярната програма за изкуствен интелект.

Използването на изкуствения интелект в работата на администрацията дава възможост за повишаване на нейната ефективност, смята Людмил Веселинов.

„Възможностите, които предоставя изкуственият интелект са доста широки и ако ги използваме правилно можем да постигнем много добра ефективност и по- добри резултати във всяка една работа. Изкуственият интелект може да помогне за автоматизиране на рутинните задължения, задачите, да освободи ресурси за по-важни стратегически задачи, което е от голяма полза за държавните институции и гражданите, които те обслужват. Т.е. би било много от полза за администрацията”, коментира той.

Писмото е адресирано до министъра на земеделието и в него се предлага създаването на аграрна полиция. Дават се примери с европейски държави, като Италия, Нидерландия, Франция и Испания, където такава практика съществува и полицейските агрозвена играят важна роля в борбата срещу незаконните практики в сектора.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени