Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сабаленка срещу Сакари в Калифорния

Арина Сабаленка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионката от Откритото първенство на Австралия по тенис Арина Сабаленка (Беларус) се класира за полуфиналите на силния турнир на твърда настилка от сериите WТА 1000 в Индиън Уелс, щата Калифорнияс награден фонд 8,8 милиона долара.

Поставената под номер 2 Сабаленка отстрани шестата в схемата представителна на домакините Коко  Гоф с 6:4, 6:0 за малко повече от час и постигна 16-а  победа в 17 мача от началото на сезона.

Състезателката от Беларус стартира двубоя с пробив, като запази аванса си до края на първия сет, а във втората част не даде дори гейм на съперничката си.

"Знаех,  че ако покажа най-добрия си тенис, ще имам всички шансове да спечеля този мач. Затова се радвам, че успях да го направя и продължавам напред", коментира Сабаленка.

За място на финала тя ще се изправи срещу миналогодишната вицешампионка и номер 7 Мария Сакари (Гърция), която  елиминира 15-ата в схемата  Петра Квитова (Чехия) с 4:6, 7:5,  6:1. 

Сакари навакса пасив от сет и 1:3 гейма във втория и постигна обрат след малко повече от два часа и четвърт игра. Квитова допусна цели 12 двойни грешки и общо  52 непредизвикани грешки в двубоя, което се оказа решаващо.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени