Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

JP Morgan: Поглъщането на Credit Suisse от UBS е най-вероятният сценарий

Снимка: ЕПА/БГНЕС

JP Morgan прогнозира, че в момента поглъщането на Credit Suisse от UBS Group е най-вероятният сценарий за разрешаване на продължаващите проблеми на банката, довели до проблеми с доверието на целия банков пазар.

Коментирайки решението на Швейцарската централна банка (SNB) да предостави на Credit Suisse ликвидна подкрепа от 50 милиарда швейцарски франка, JP Morgan твърди, че това "не е достатъчно".

JP Morgan добави, че тежкото положение на Credit Suisse е по-сериозно, тъй като швейцарската банка е изправена пред продължаващи проблеми с доверието на пазара по отношение на стратегията ѝ за инвестиционно банкиране, както и ерозията на нейния франчайз.

С оглед на това, голямата американска банка вижда "интервенцията с опция за поглъщане, особено от UBS, като най-вероятният сценарий".

Междувременно британският финансов секретар Джереми Хънт отбеляза подкрепата на SNB за Credit Suisse като "окуражаваща", отбелязвайки, че британското правителство и Английската централна банка продължават да следят отблизо развитието в банковия сектор.

"Мисля, че новините, които чухме от швейцарските власти тази сутрин, са обнадеждаващи, но няма да кажа нищо повече от това", заяви Хънт пред Sky News.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна