Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швьонтек срещу Рибакина на полуфинал в Калифорния

Елена Рибакина
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглиста на тенисистките Ига Швьонтек от Полша се класира за полуфиналите и продължава защитата на титлата си на силния турнир на твърда настилка от категория WТА 1000 в Индиън Уелс (САЩ).

Швьонтек победи румънката Сорана Кърстя с 6:2, 6:3 за 82 минути. Полякинята направи серия от осем поредни гейма, с която взе първия сет и поведе с 4:0 във втория, което се оказа решаващо и тя записа 12-и успех в последните си 13 мача.

"От началото на турнира се чувствам много комфортно. Получавам и страхотна подкрепа от трибуните, което ми дава допълнителна положителна енергия. Никога не е лесно, когато си защитаващ титлата си, но мисля, че се справям много добре и просто играя играта си", каза Швьонтек.

За място на финала тя ще срещне шампионката от Уимбълдън и десета в схемата Елена Рибакина (Казахстан), която се справи трудно с чехкинята Каролина Мухова със 7:6(4), 2:6, 6:4 след 2:45 часа игра. Полякинята ще търси реванш за загубата си от Рибакина на Откритото първенство на Австралия през януари, когато казахстанката достигна до финала.

Казахстанката измъкна първия сет след изоставане от 3:5 гейма и серия от четири поредни точки в тайбрека. Във втората част Мухова доминираше и стигна до изравняване след два пробива, но в третия сет Рибакина поведе още от началото с 3:1 гейма и запази аванса си до края.   


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!