Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Втора българка със загуба на световното по бокс

Аслъхан Мехмедова
Снимка: БФБо

Българската представителка в категория до 60 килограма Аслъхан Мехмедова отпадна на старта на световното първенство по бокс за жени в Ню Делхи.

В предварителния кръг на турнира Мехмедова отстъпи с 0:4 съдийски гласа на Ала Ивашкевич от Беларус. 

23-годишната Мехмедова започна по-добре мача и в първия рунд спечели доверието на трима от петимата съдии край ринга. Българката обаче не успя да задържи нивото на играта си и в следващите две част Ивашкевич имаше сериозно предимство, което в крайна сметка и донесе успеха.

Така още след втория състезателен ден на шампионата в Ню Делхи българският отбор изгуби половината си състав. В четвъртък поражение в категория до 52 килограма претърпя Венелина Поптолева, а бившата световна шампионка Станимира Петрова няма да стартира в категория до 54 килограма, тъй като се подложи на спешна операция заради бъбречна криза.

Да защитават българската чест на световното първенство остават Севда Асенова в категория до 48 килограма, Златислава Чуканова в категория до 50 килограма и Светлана Каменова в категория до 57 килограма. Асенова ще се качи на ринга в събота, докато Чуканова и Каменова започват участието си в неделя.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна