Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ариф Маджид: Разделението във вдигането на тежести е в историята

Ариф Маджид (вляво), Весела Лечева и Неделчо Колев на помирителната среща.
Снимка: ММС

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид публикува изявление до медиите, в което заяви, че разделението в един от най-успешните български спортове вече е история и на тежкоатлетите им предстои завръщане към славните дни на победи.

"С настоящото изявление бих искал да успокоя всички треньори и атлети от клубовете в страната. Вярвам, че времената на разединение в щангите са в миналото и че ни очаква славно бъдеще. Имаме силата и потенциала обединени заедно да върнем престижа на българските щанги на международната сцена, защото нашето място е сред най-добрите, сред елита. 

Уверен съм, че всички заедно ще продължим традициите във вдигането на тежести и ще затвърдим надмощието на страната ни в този олимпийски спорт. Идват по-светли дни, дни на промяна! Имаме големи планове, очакват ни много победи с титли и медали. Нашата основна цел като федерация е да осигурим на състезатели и треньори спокойна атмосфера и добри условия за подготовка за следващите изключително важни първенства през 2023 година.

В момента тече процес на вписването ми като президент на БФВТ в Търговския регистър при Агенцията по вписване, който трябва да изчакаме търпеливо. Най-приоритетната ни задача е заедно с всички треньори, които са били част от тренировъчния състав на националния отбор, да вземем правилно решение и да уточним как ще работим занапред. Предстоят ни много важни месеци на квалификации за Олимпийските игри в Париж 2024, затова трябва да изгладим различията и да предприемем най-правилната стратегия.

Убеден съм, че ще си вземем поука и ще продължим омиротворени и с оптимизъм, без скандали и конфликти, в името на един силен и чист спорт", заявява Маджид в отвореното писмо до медиите.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени