Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристъл Палас уволни Патрик Виейра

Патрик Виейра изкара 18 месеца в Палас.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Кристъл Палас Патрик Виейра бе уволнен от ръководството на клуба след серията от 12 поредни мача без победа за тима във всички турнири. Последният успех на "орлите" дойде срещу Борнемут в последния ден от миналата година.

В последния кръг Палас загуби от Брайтън с 0:1 и вече е само на три точки над зоната на изпадащите, като това бе четвърти последователен двубой за лондончани без отбелязан гол. Преди това Палас се превърна в първия отбор, който не записва точен удар в три поредни мача в Лигата (откакто такава статистика се следи през 2003).

"Това трудно решение бе взето с огромно съжаление. В крайна сметка резултатите в последните месеци ни поставиха в опасна ситуация в първенството и счетохме, че е нужна промяна, за да имаме възможно най-добър шанс да останем във Висшата лига", коментира президентът на клуба Стив Париш.

Заедно с французина Виейра, който изкара 18 месеца начело на Палас, си тръгват и неговите помощници. За момента не е ясно кой ще бъде новият мениджър на тима и кой ще застане на скамейката за предстоящия двубой с Арсенал в неделя.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна