Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нюкасъл обърна Нотингам в последните секунди

Александър Исак вкара два гола за Нюкасъл срещу Нотингам

Отборът на Нюкасъл успя да спечели визитата си на Нотингам Форест по най-драматичния възможен начин.

„Свраките“ успяха да постигнат обрат до 2:1 в първия мач от XXVIII кръг на английската Висша лига с 2 гола на рекордната си покупка Александър Исак.

23-годишният шведски национал, купен за 70 млн. евро от Реал Сосиедад в началото на кампанията, вкара в добавеното време на всяко от полувремената, разписвайки се в 93-ата минута от дузпа.

Иначе Емануел Денис откри резултата в 26-ата минута след грешка на Дан Бърн и много майсторски прехвърлящ удар – 1:0.

След това Нюкасъл натисна и стигна до изравнителното попадение във втората минута от допълнителното време на първата част, когато Исак реализира с атрактивно воле.

След почивката гостите вкараха попадение в 64-ата минута чрез Елиът Андерсън, което бе доста странно отменено заради засада след намеса на VAR, но въпреки това не се предадоха до самия край.

И бяха възнаградени в самия край, когато защитник на Нотингам игра с ръка в наказателното си поле и Нюкасъл получи дузпа.

С нейното изпълнение се нагърби Исак, за да прати топката мощно в горния ъгъл и да донесе изключително ценната победа на „свраките“.

С нея те вече имат 47 точки и са само на 1 от четвъртия Тотнъм, но и с мач по-малко, докато Нотингам остана без успех в 6-и пореден мач и е с 26 точки на 14-ото място.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!