Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър - Лудогорец пряко по "Хоризонт"

Футболистите на Лудогорец са фаворити срещу Хебър в Пазарджик

В първа футболна лига ще се изиграят три срещи от 24-ия кръг. От 12 часа Берое приема ЦСКА 1948.

ЦСКА 1948 се намира на третото място и има цели шест точки аванс пред Локомотив Пловдив на четвъртото. Водените от Тодор Янчев допуснаха поражение от ЦСКА с 0:1 в последния кръг. Берое пък е в негативна серия и няма победа в българското първенсто от мача с Локомотив София (2:1) на 13-и ноември 2022-а година. Заралии се намират на 13-то място в шампионата с 21 точки.

От 14 и 30 е срещата Хебър – Лудогорец. Мачът от Пазарджик ще бъде предаван пряко по програма "Хоризонт" на Българското национално радио.Двата тима са на коренно противоположни позиции в подреждането. Гостите са на второ място, с 4 точки пасив от лидера ЦСКА, докато домакините са предпоследни и мястото им в елита не е никак сигурно.В предишния кръг Хебър загуби с 0:2 при визитата си на директния конкурент за оцеляване Пирин в Благоевград, докато Лудогорец трудно обърна Черно море до 3:2 на своя стадион в Разград. Интересното е, че разградчани загубиха също от „орлетата“, но в по-предишния кръг с 0:1.

Хебър няма да може да разчита на наказаните Мартин Михайлов и Камен Хаджиев, които са наказани за натрупани картони.Във втория си мач начело на Лудогорец треньорът Ивайло Петев няма да може да разчита на Доминик Янков заради травма на халфа. Рик Джонатан и Диниш Алмейда пък са дълготрайно контузени. През есента срещата не завърши никак добре за Хебър. „Гробарите“ загубиха с 0:6 на „Хювефарма Арена“.

Последната среща за деня е от 17 часа. В София ЦСКА София е домакин на Спартак Варна.Лидерът в класирането приема последния. "Червените“ излизат като първи в класирането със сравнително комфортен аванс от 4 точки пред втория Лудогорец. Столичани са във впечатляваща серия от 12 мача без загуба в първенството. В последния кръг командата на Саша Илич изкова ценна победа с 1:0 над третия ЦСКА 1948 в по-особен мач и за двата тима. Твърде вероятно е героят от този мач Тобиас Хайнц да се завърне в титулярния състав. Сръбският специалист няма да може да разчита единствено на своя любим коз от пейката Браян Морено и универсалния боец Жеферсон, които трябва да изтърпят наказания заради натрупани жълти картони. Варненският Спартак от своя страна излиза в днешната среща като последен в класирането. “Соколите” са в серия от две поредни загуби и изостават на 4 точки от предпоследния Хебър и на цели 7 от 14-ия Пирин.В последния кръг варненци отстъпиха у дома на Локомотив София в мач, който в морската столица бе наречен „ключов“.Последният сблъсък между двата тима завърши с победа на ЦСКА с 1:0, а герой в този мач беше Дауда Бамба, за когото това е и единствен гол до момента.




По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени