Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Димитров и Божидар Златанов с по две титли от финалите на ДП по гимнастика

Национален отбор по спортна гимнастика - мъже
Снимка: БФ Гимнастика

Димитър Димитров и Божидар Златанов спечелиха по два златни медала на финалите на отделните уреди при мъжете на Държавното лично отборно първенство за Купа "България" по спортна гимнастика, което се проведе в зала "Раковски" в София.

Димитров от клуб ЦСКА стана първи на земя с 14.150 точки и на прескок с 14.075 точки, а Златанов (Интеркомгруп Черноморески юнак) взе златото на кон с гривни с 13.750 точки и на успоредка с 14.500 точки.

На халки шампион е Теодор Трифонов с 14.500 точки, а на висилка триумфира Йордан Александров (Стрийт Уоркаут) с 14.000 точки.

На земя втори е Теодор Трифонов, пред Руслан Делибалтов (ЦСКА), на кон с гривни втори и трети са съответно Трифонов и Александров, на халки среброто взе Златанов, а трети е Исус Маринов (Стрийт Уоркаут).

На прескок на втора позиция завърши Златанов, пред Трифонов, на успоредка втори е Александров, а трети Делибалтов, а на висилка Златанов и Трифонов са съответно сребърен и бронзов медалист.

При младежите Здравко Добрев (Гераниум) е шампион на кон с гривни, на прескок, на висилка и на халки, на успоредна първи е Максим Казанджиев (Гераниум), а на земя златото спечели Даниел Трифонов (Левски Спартак) с 13.950 точки.

Късно снощи шампионка в многобоя при жените стана Виктория Главчева (Левски Спартак), която събра 43.432 точки, след като получи оценки 12.000 на прескок, 9.200 на смесена успоредка, 10.566 на греда и 11.666 точки на земя.

Втора е Виктория Чакова (Стрийт Уоркаут) с 41.832 точки, а трета се нареди Ани Недева (Спортна гимнастика Стара Загора) с 41.465 точки.

На финалите Главчева взе златото на земя, Кристина Димитрова (Етър-Стил) е шампионка на прескок, а Никол Стоименова (Любчо Солачки) триумфира на греда и на смесена успоредка.

При кадетките в многобоя първа е Виктория Венциславова (Левски Спартак) с 45.832 точки, която на финалите стана първа на прескок, на греда и на земя, както и втора на смесена успоредка.

Отборно и в трите възрастови категории при жените на първо място е ИГК Черноморски юнак (Варна).

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна