Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен най-бърз и в третата тренировка в Саудитска Арабия

Макс Верстапен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен (Нидерландия) буквално нямаше никаква конкуренция и спечели и третата свободна тренировка преди Гран При на Саудитска Арабия. С представянето си в трите тренировки до момента Верстапен затвърди и прогнозите, че е фаворит номер 1 в квалификацията за място, която е по-късно днес.

Пилотът на Ред Бул даде време от 1 минута, 28.485 секунди в трасето с дължина 6.174 километра край Джеда, на брега на Червено море. Превъзходството на Ред Бул беше затвърдено от 2-ото място в третата тренировка на техния втори пилот Серхио Перес (Мексико), който завърши с изоставане от 0.613 секунди.

Бившият световен шампион Фернандо Алонсо от отбора на Астън Мартин остана на третата позиция днес с пасив от 0.998 секунди, почти в същата конфигурация както в първата тренировка в петък и в първото състезание в Бахрейн преди две седмици.

Неговият съотборник Ланс Строл затвърди отличното представяне на Астън Мартин, като се нареди на 4-о място, изпреварвайки седемкратния първенец в най-комерсиалното автомобилно състезание Люис Хамилтън (Великобритания). Хамилтън в нито един момент през уикенда не се доближи до Верстапен, а сега също беше на повече от секунда изоставане.

Пилотът от Монако Шарл Льоклер оформи топ 6 днес в тренировката, но това беше малка утеха за отбора на Ферари. Но тимът им има и по-сериозни проблеми, тъй като ще трябва да приеме наказание от 10 места заради несъответствие на двигателя с изискванията. Лоши новини имаше и за отбора на Алфа Таури, на които първият им пилот Ник де Фрийс изобщо не стартира в заниманието, тъй като трябваше да бъде подменен двигател в болида му.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени