Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски с трети пореден успех, прегази и Арда

Футболистите на Левски победиха без проблем Арда в Кърджали

Левски постигна трета последователна победа без допуснат гол в първа футболната лига.

„Сините“ се настаниха на 4-ото място в класирането и вече са в серия от 5 срещи без поражение, след като спечелиха с класическото 3:0 визитата си на Арда в Кърджали от 24-ия кръг на първенството.

Точни на стадион „Арена Арда“ в парк „Простор“ бяха бразилците Роналдо (6) и Рикардиньор (32), както и бившият капитан на националния ни отбор Ивелин Попов.

Попето се разписа от дузпа малко след почивката и така Левски вече има 41 точки, с 6 повече от домакина Арда.

Срещата в Кърджали, която бе под №250 за Станимир Стоилов като треньор в елита, започна отлично за неговите възпитаници, които откриха резултата още в 6-ата минута.

Тогава Уелтон се пребори на левия фланг с Илия Юруков и центрира към далечната греда, където Роналдо много красиво от въздуха вкара второто си попадение за „сините“ в елита.

Арда опита да отговори веднага, но удар с глава на Абубакар Тунгара след корнер премина покрай левия страничен стълб, а скоро след това и капитанът на гостите Пламен Андреев се намеси решително.

Не след дълго Левски можеше да удвои, ала шут на Рикардиньо срещна напречната греда.

В 26-ата минута изстрели на Филип Кръстев и Андриан Краев не намериха целта, но в 32-ата грешка нямаше и столичани вкараха втори гол.

В 32-ата минута шут на Ивелин Попов от границата на наказателното поле бе засечен, макар и малко случайно, от Рикардиньо, за да спре топката в мрежата и Левски да поведе с 2:0.

В 35-ата минута опасен удар на Радослав Цонев бе спасен с вещина от Пламен Андреев, който отрази и опит на Абубакар Тунгара малко преди почивката.

В добавеното време на първата част Рикардиньо се размина на сантиметри от прострелно центриране на Роналдо, така че паузата дойде при резултат 2:0.

Второто полувреме започна така, както и първото – с попадение за столичани.

Малко след подновяването на играта Юруков не прецени едно изчистване на топката и бе изпреварен от Рикардиньо, когото изрита в пеналта, а съдията посочи бялата точка.

С изпълнението на дузпата се нагърби Ивелин Попов, който хладнокръвно оформи класиката в 48-ата минута.

Последваха пропуски и пред двете врати, както и няколко промени в съставите. Повече попадения обаче не паднаха и така приключи серията на Арда от 3 победи у дома за първенство.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна