Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наполи на пет победи от титлата

Футболистите на Наполи са на пет победи от титлата в Италия

Наполи е все по-близо до титлата в Серия А, в която едва ли някой се съмнява. Момчетата на Лучано Спалети разбиха Торино с 4:0 като гост в среща от 27-ия кръг на италианския елит и така увеличиха аванса си пред втория Интер на 21 точки (71:50).

„Нерадзурите“ са с мач по-малко, а ако спечелят всички оставащи, Наполи ще трябва да вземе 16 точки, за да си гарантира титлата, иначе казано с пет победи и едно равенство партенопеите си гарантират Скудетото.

Наполи излезе напред в резултата след девет минути игра. От изпълнение на ъглов удар Пьотър Жиелински качи топката на главата на Виктор Осимен, а нигерийската машина на неаполитанци заби с глава в мрежата на „биковете“.

В 35-ата минута гостите реализираха второ попадение. Един от новите любимци на неаполитанските тифози Хвича Кварацхелия бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Карол Линети.

В 51-ата минута Матиас Оливера демонстрира страхотната си техника и по прекрасен начин центрира към Виктор Осимен, който отново бе точен с глава – 0:3.

В 68-ата минута Хвича Кварацхелия пусна добро подаване към Танги Ндомбеле, той си освободи пространсво и прати топката в мрежата на Ваня Милинкович-Савич за крайното 0:4.

В друг мач от кръга Фиорентина победи Лече с 1:0. Единственото попадение падна в 27-ата минута, когато Антонио Гайо си вкара автогол.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна