Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дербито на Пловдив остана без победител

Отборите на Ботев и Локомотив не се победиха на стадиона в Коматево
Снимка: sportal.bg

Ботев и Локомотив завършиха наравно 1:1 в пловдивското дерби от 24-ия кръг на Първа лига. Антоан Бароан отбеляза за „канарчетата“ в 81-ата минута, но само две минути по-късно играчите на Александър Томаш изравниха след автогол на Джаспър ван Хертъм и така 116-ото издание на дербито остана без победител. По този начин Ботев продължава да заема 10-ото място в класирането с актив от 27 точки, докато Локомотив остава пети с 40 точки, с точка по-малко от четвъртия Левски, който по-рано днес спечели визитата си на Арда (Кърджали) и изпревари „смърфовете“. 

Двубоят започна с териториално преимущество на домакините, като „канарчетата“ владееха повече топката, но трудно намираха празни пространства в противниковата половина. 

Постепенно Локомотив изравни играта и в 26-ата минута Матеус да Силва получи отдясно в наказателното поле на „жълто-черните“, след което стреля опасно в близкия ъгъл на Аргилашки, но топката мина встрани от вратата. 

Четири минути по-късно Николай Минков опита удар от границата на наказателното поле на Локомотив, но шутът бе слаб и не затрудни Динко Хоркаш. 

В 33-ата минута играчите на Александър Томаш пропуснаха отличен шанс да открият резултата. Георги Аргилашки изпусна топката в опита си да улови след центриране от пряк свободен удар и след разбъркване тя падна на крака на Ерик Сорга, който от точката за изпълнение на дузпа не успя да уцели опразнената врата. 

Три минути след това „черно-белите“ отново получиха възможност, след като Антоан Бароан сгреши при изнасянето в собствената половина, Джовани отне и стреля от дистанция, но стражът на Ботев отрази удара, а след това се намеси и при опита за добавка на Димитър Илиев. 

В 43-ата минута Ботев отговори с положение пред вратата на Хоркаш, при което Бароан и Уме Емануел бяха оставени сами в наказателното поле при центриране отдясно, но не успяха да нанесат точен завършващ удар, Конате пробва да добави на далечната греда, но хърватският вратар на гостите успя да избие в корнер и така почивката дойде при нулево равенство. 

Втората част отново започна с преимущество на Ботев и в 61-ата минута Антоан Бароан стреля фалцово от около 20 метра, но топката мина малко над напречната греда на „смърфовете“. 

Три минути след това Ерик Сорга не успя да уцели целта, след като засече с глава центриране от корнер.

В 81-ата минута Ботев излезе напред в резултата. „Канарчетата“ организираха бърза контраатака, започната от Уме Емануел, който комбинира с Дилан Мертенс на левия фланг, нидерландецът изведе Антоан Бароан с пас зад защитата на „черно-белите“, французинът изпревари излезлия напред Динко Хоркаш, преодоля го и отбеляза в опразнената врата за 1:0.

Радостта на „канарчетата“ обаче бе кратка, защото само две минути след това Локомотив отговори чрез Георги Каракашев, който получи отдясно в наказателното поле на Ботев и стреля по диагонала, топката се отби в крака на Джаспър ван Хертъм и влезе неспасяемо в далечния ъгъл на Георги Аргилашки за 1:1. Така пловдивското дерби завърши без победител.

В следващия кръг Ботев (Пловдив) гостува на ЦСКА 1948, докато Локомотив (Пловдив) посреща Септември.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна