Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алкарас се върна начело на ранглистата, Димитров отстъпи 2 места

Карлос Алкарас с трофея в Индиън Уелс.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Карлос Алкарас спечели титлата от Мастърс 1000 тенис турнира в Индиън Уелс и си върна първото място в световната ранглиста. 19-годишният испанец победи на финала Даниил Медведев от Русия с 6:3, 6:2 за 70 минути игра.

„Това означава много за мен, да се върна като номер 1 в света е направо откачено! Обичам този турнир, усещах любовта на хората от първия ден тук. За мен е страхотно да завърша тези 10 дни в Индиън Уелс по този начин“, каза Алкарас при награждаването.

Той има вече 7420 точки и детронира Новак Джокович, който е със 7160. Трети е Стефанос Циципас.

Григор Димитров отстъпи две места и е 27-и в класацията на АТР с актив от 1450 точки. Той не можа да завърши първия си мач в Индиън Уелс срещу Джейсън Къблър и загуби 170 точки, които не успя да защити от четвъртфинала през 2022 година. Очаква се Димитров да участва на започващия тази седмица Мастърс 1000 турнир в Маями.

Григор Димитров

Адриан Андреев изкачи седем позиции след четвъртфинала в Секешфехевар до номер 197 и отново е втора ракета на България. Тази седмица 21-годишният софиянец ще участва на чалънджър в Испания. Днес Андреев започва участие срещу представителя на домакините Даниел Мерида Агилар.

Димитър Кузманов прогресира с четири позиции до 198-ата и така България пак има трима тенисисти в топ 200. Александър Лазаров е №285.

Янаки Милев прелетя 126 места до върховото за него 672-о след титлата в Анталия по-миналата седмица.

При жените Виктория Томова отстъпи пет позиции и е 96-а. Тя започна успешно участието си в квалификациите в Маями, а днес ще играе във втория кръг на пресявките в щата Флорида срещу съименичката си Виктория Голубич от Швейцария.

Виктория Томова

Гергана Топалова слезе шест места до №323. Изабелла Шиникова е 392-а.

Дебют в първите 500 на класацията на WTA направи Денислава Глушкова. Тя спечели на 12 март турнир в Анталия и това ѝ позволи да прескочи цели 30 места до 485-ото.

На върха продължава да е Ига Швьонтек, следвана от финалистката от Индиън Уелс Арина Сабаленка и Джесика Пегула. Шампионката от Индиън Уелс Елена Рибакина изкачи три места и вече е седма в света.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна