Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирма на Федерер ще облича Швьонтек

Ига Швьонтек
Снимка: Ройтерс

Полякинята Ига Швьонтек, която е номер 1 в световната ранглиста на тенисистките, смени доставчика си на екипировка и вече ще бъде обличана от швейцарската фирма On. Това обяви самата Швьонтек в социалните мрежи. До този момент тя се обличаше от японците Asics.

"Очарована съм да обявя, че съм първата тениситка, която ще се облича от On", написа полякинята. Интересно е, че съсобственик в компанията за спортни дрехи е легендата Роджър Федерер.

Швейцарската компания започна да развива обявки за ходене и бягане, а сега е преминала към пълна екипировка. Тя е подписала договор и с 20-годишният американски тенисист Бен Шелтън, който стигна до четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия през януари, като това бе първото му излизане от САЩ.

"Ига и Бен представят брилянтно следващото положение на таланти в тениса. Тези двама играчи изразяват състезателния дух на On и се вписват в историята на легендите на тениса", написа Федерер, който от 2019 година инвестира в компанията и е участвал в изработването на първия чифт тенис обувки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна