Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленски: Русия удари жилищна сграда в Запорожие

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в сряда, че руските войски са ударили многоетажна жилищна сграда в Запорожие по време на днешния обстрел.

"Русия обстрелва града със зверска дивотия", написа лидерът в Telegram и в Twitter, осъждайки атаката срещу жилищни райони. Той предупреди, че подобни инциденти не трябва да се превръщат в "просто още един ден" в Украйна или където и да е другаде.



Руските сили убиха най-малко един цивилен и раниха още 17, включително две деца, при ракетен удар по многоетажна жилищна сграда в югозападния украински град, каза областният управител Юрий Малашко по телевизията. Това е една от шестте ракети, изстреляни към Запорожие в сряда, каза той.

Анатолий Куртев, секретар на градския съвет на Запорожие, каза в Telegram, че службите за спешна помощ работят за спасяването на хора на мястото на инцидента, след като две девететажни сгради са били обстрелвани от Русия.

"По актуална информация 25 души в момента са в болница. Трима души са в тежко състояние, 19 са в средно тежко състояние, 3 са в леко (две от тях са деца)“, каза той в Telegram в публикация.

По-рано днес беше съобщено, че са се чули две експлозии в град Запорожие, когато е прозвучало предупреждение за въздушно нападение за предстоящи руски атаки, съобщиха украинските медии.

Днес имаше и взривове в Херсон, точно преди Зеленски да посети фронтовата линия край Бахмут.

По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна