Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От ЦСКА София порицаха феновете, запалили седалки на стадиона снощи

Мачът на стадион "Александър Шаламанов" беше спрян заради изстъпленията на "червените" запалянковци.
Снимка: БГНЕС

"Осъждаме действията на група привърженици, които чупиха, палиха и хвърляха седалки на стадион „Александър Шаламанов“. Примерът, който беше даден вчера, не подхожда на клуб като ЦСКА, не подхожда най-вече на великата публика, която имаме". Това се казва в позиция на ЦСКА София след вчерашните инциденти на стадион "Александър Шаламанов" по време на двубоя със Славия.

През втората част гостуващи фенове на "червените" запалиха огън в своя сектор "В" и изпочупиха стотици седалки, а днес от клуба осъдиха действията на своите привърженици. 

"Публика, която винаги е изпъквала с впечатляващи хореографии, с отдаденост и страст. Когато обаче страстта премине в агресия, било то дори и към неодушевен предмет, няма как да затворим очите си – най-малкото заради децата от снимките по-долу, които не трябва да бъдат обърквани кое е правилно и кое – не. Призоваваме феновете да продължават да изразяват любовта си бурно и с красиви хореографии, но не и да унищожават имущество на наш дългогодишен столичен съперник, когото уважаваме. По този начин, освен лошия пример, който даваме, и негативната светлина, която хвърляме върху клуба, пречим и на отбора. 

Напомняме, че заради случващото се на трибуните играта беше спряна за пореден път в началото на второто полувреме, когато тимът на Саша Илич беше в подем и влезе в бързо темпо, търсейки победата. С прекъсването на мача, ритъмът се разваля и това води до негативни последствия върху отбора. Финансовите изражения на случилото се също ще са сериозни за ЦСКА", заявяват още от ЦСКА София в публикацията.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна