Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола: Остарях с 10 години по време на мача

Тухел смята, че резултатът срещу Сити не е реален

Гуардиола (вдясно) и Тухел се поздравяват след мача.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола бе много емоционален след победата на отбора му над Байерн с 3:0 в първия мач от четвъртфиналите на Шампионската лига.

"През 55-60 минути беше много оспорван мач. На моменти те бяха по-добри от нас. Отбелязахме гол чрез Родри, но не успявахме да контролираме топката в малките пространства, а те го правиха на моменти чрез Мусиала и Гнабри", коментира след мача испанският специалист.

"В началото на второто полувреме те създадоха по-добрите положения, но ние направихме някои корекции и вкарахме три страхотни гола", добави той.

"Очаквам всичко от втория мач. Всичко е възможно. Играчите ни на терена и на пейката видяха на какво е способен Байерн, няма нужда аз да ги предупреждавам. Те наистина са много добри, мачовете им от групата и до момента бяха отлични. Знаем, че този отбор е специален. За да отстраниш такъв отбор, ти трябват два отлични мача, не само един", каза още Гуардиола.

"Този мач съвсем не беше лесен. Емоционално аз съм разбит, остарях с десет години днес. Сега трябва да си почина, имаме един ден, в който трябва да подготвим мача с Лестър. Ще отидем в Мюнхен, за да вкараме гол и да спечелим мача, а не за да пазим аванса си", завърши Пеп Гуардиола.

Треньорът на Байерн Томас Тухел логично не бе доволен от резултата 

"Намирам, че резултатът не отразява добре историята на мача. Предизвикателството в реванша е да се концентрираме върху това, което направихме добре. Играхме със стил, смело и с много качество. През второто полувреме за 20-25 минути можеше да променим хода на мача, но не бяхме възнаградени. Гол щеше да ни даде голяма увереност", каза германецът.

Той говори и за грешката на защитника Дайо Упамекано при второто попадение на съперника.

"Това стана при индивидуална грешка при взимане на решение и беше наказано тежко. Ние сме на най-високото ниво в световния футбол. Не му се сърдим, не му се ядосваме, но това е грешка, която не бива да се случва никога на това ниво и в тази зона на терена. Той ще научи чрез нея", каза още Тухел.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна