Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реал и Милан са домакини в днешните четвъртфинали в ШЛ

Карим Бензема удря топката с глава на последната тренировка на Реал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тази вечер ще се изиграят останалите два четвъртфинала от Шампионската лига. Носителят на трофея Реал (Мадрид) приема Челси, а Милан е домакин на Наполи. И двете срещи са от 22,00 часа българско време.

Челси не прави добър сезон и вече е с трети различен мениджър - Франк Лампард. Испанците на свой ред пък винаги са фаворит в този турнир. На осминафиналите Реал (Мадрид) вече се справи с опонент от Англия, като реши всичко срещу Ливърпул още на „Анфийлд“. Тогава „белите“ сътвориха пълен обрат от 0:2 до 5:2 в своя полза, а на реванша в Мадрид постигнаха минимален успех с 1:0. Челси пък загуби първия мач с Борусия (Дортмунд) с 0:1. На реванша „сините“ бяха по-концентрирани и се класираха напред още в редовното време с 2:0.

Днешният сблъсък противопоставя последните два първенеца в турнира, които се изправят един срещу друг за трета поредна кампания. През 2021 година двата тима играха полуфинал в Шампионска лига, който бе спечелен от Челси по пътя към техния триумф. Тогава срещата в Мадрид завърши 1:1, а лондонският тим спечели с 2:0 у дома. През миналата година пък противниците размениха по една победа с 3:1 като гост, но с гол в продълженията Бензема класира своя тим за полуфиналите.

Само преди броени дни Милан пък смълча Неапол с 4:0 над този съперник, който може официално да спечели титлата в Серия А още през този месец. Все още актуалният първенец на страната обаче взе важно психологическо предимство преди сблъсъците в Шампионска лига, където несъмнено е и с много по-голям опит от противника.

На осминафиналите и двата италиански отбора не допуснаха гол в собствената врата. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна