Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансамбълът ни без медал от СК в Баку

Ансамбъл (жени)
Снимка: Анна Недкова - художествена гимнастика

Ансамбълът на България остана без медал от световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

След като завършиха на шестото място в многобоя, днес възпитаничките на Весела Димитрова, Михаела Маевска и Ясена Стойнева, не успаха да се справят с напрежението и да изиграят чисто съчетанията си и останаха извън призовите тройки и във финалите на уредите.


Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова допуснаха грешка в изпълнението си с пет обръча (уред извън терена)  и с оценка от 32.350 точки, от които 17.800 за трудност, се наредиха на петата позиция. Израел спечели златния медал с резултат от  34.950 точки. На второ място се нареди петорката на Китай с 34.650 точки, а гимнастичките от  Украйна стигнаха до бронза с 33.350 точки.

Във  финала с две топки и три ленти световните шампионки от първенство в София през миналата година получиха оценка от 31.550, 16.700 за трудност, и заеха четвърта позиция. От треньорския щаб подадоха контестация, която беше отхвърлена и оценката остана същата. Второ злато спечели ансамбълът на Израел с оценка от  33.100 точки, пред Китай с 32.450 точки и Азербайджан с 32.300 точки.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени