Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Торонто спечели от 1:4 в НХЛ

Александър Керфут току-що е отбелязал победния гол за Торонто срещу Тампа.
Снимка: БТА

Отборът на Торонто навакса три гола пасив и стигна до драматичен успех с 5:4 след продължение срещу Тампа Бей в плейофите на Националната хокейна лига на САЩ и Канада. "Кленовети листа" поведоха с 3-1 победи в серията и се нуждаят от още един успех, за да преминат в следващия кръг.

Александър Керфут вкара в 4:14 минута на продължението и донесе успеха на Торонто.

Тампа Бей започна по-силно и поведе с 2:0 след първата третина, а след втората вече водеше с 4:1.

Торонто изигра силна последна част, в която с два гола на Остън Матюс и един на Морган Райли прати мача в продължение, където Керфут реализира победния гол.

Сиатъл надигра шампиона Колорадо с 3:2 след продължение и изравни резултата в серията на 2-2.

Джордан Еберле вкара при числено превъзходство победното попадение в третата минута на продължението. Даниел Спронг добави гол и асистенция, веднъж се разписа и Уил Боргън.

И двете попадения за носителя на Купа "Стенли" Колорадо отбеляза Мико Рантанен, а вратарят с български корени Александър Георгиев отрази 40 от общо 43-те удара към вратата си.

Ню Джърси изравни серията срещу Ню Йорк Рейнджърс след победа в четвъртия мач с 3:1. Йонас Зигенталер завърши с гол и асистенция за успеха на Джърси в легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" и ще има домакинско предимство в петия мач в Нюарк.

Шампионът в Западната конференция в редовния сезон Лас Вегас е на победа от класиране за втория кръг плейофите след победа над Уинипег с 4:2, която даде на тима аванс от 3-1 победи в серията.

Брет Хаудън вкара два гола, а вратарят Лоран Бросоа спаси 24 удара за успеха на "рицарите". По едно попадение добавиха Уилям Карлсон и Иван Барбашев.

За Уинипег се разписаха Блейк Уилър и Пиер-Люк Дюбоа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени