Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масов бой прекрати Реал - Партизан в Евролигата

Момент от битката на паркета в Мадрид.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Масово сбиване прекрати баскетболната среща от Евролигата между Реал (Мадрид) и Партизан, играта в испанската столица. Грозните сцени се се разиграха точно 100 секунди преди края.

При резултат 95:80 и очертаваща се напълно заслужена победа за гостите от Белград, Серхио Люл от състава на Реал провокира Кевин Пънтър, който не сдържа нервите си, обърна се и се нахвърли върху своя опонент.

Само за части от секундата на игрището настана хаос, в който играчите се бутаха един друг, имаше дори размяна на крошета и хватки от борбата. Най-шокиращият кадър пък безспорно бе този, в който Гершон Ябуселе от Реал хвана Данте Екзъм през кръста и го тръшна на земята.

Реферите и останалите длъжностни лица се нуждаеха от близо 20 минути, за да решат как да процедират.

Крайното решение бе, че мачът е прекратен, защото заради наложените наказания и дисквалификации двата тима нямаха достатъчно баскетболисти да продължат двубоя (минимум по двама). На този етап се очаква какви решения ще бъдат взети по отношение на последващи санкции за побойниците, но официално победата е присъдена на Партизан. 

Така при 2-0 в серията "гробарите" са на път да изхвърлят Реал от турнира още идния вторник, когато са домакини на третата среща. Играе се до три успеха от пет мача, като четвъртият мач, ако има такъв, също ще е в Белград. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени