Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин герой за тима си в НХЛ

Александър Георгиев
Снимка: Ройтерс

Актуалният шампион в НХЛ Колорадо Авеланч остана в играта и доведе серията срещу Сиатъл Кракен до седми решаващ мач, след като вратарят с бългаски корени Александър Георгиев направи 22 спасявания в шестия двубой между двата тима. „Лавините“ спечелиха шестия двубой като гост с 4:1.

Артури Лехконен се разписа на два пъти за Колорадо, с което шампионите избегнаха елиминацията. Те ще бъдат домакини на седмия двубой. Мико Рантанен добави гол и асистенция за Аваланч.

Матю Ткачук вкара първия от три безответни гола в края и Флорида Пантърс изравни серията с Бостън Брюинс в плейофите на НХЛ след победа със 7:5 като домакин. Двата отбора ще се срещнат в седми и последен мач в неделя в Бостън.

Тайлър Бертуци и Давид Пастърнак вкараха по два гола за Брюинс и дадоха преднина на отбора си в началото на последната третина. Флорида обаче наниза четири от следващите пет попадения.

Ткачук се разписа два пъти за Пантърс и завърши с две попадения и една асистенция. Еету Луостаринен, Брендън Монтюр, Александър Барков, Сам Рейнарт и Зак Далпи пък отбелязаха останалите голове.

Мейсън Марчмант и Макс Доуми записаха по попадение и асистенция, а Далас Старс спечели серията си срещу Минесота Уайлд след победа с 4:1. Рууп Нинц и Уайът Джонстън също бяха точни, докато Джейк Йотингер спаси 23 удара.

Старс спечелиха с 4-2 победи срещу Уайлд, който загуби осма поредна плейофна серия. 

Каролина Хърикейнс стигна до полуфиналите в Източната конференция с победа с 2:1 срещу Ню Йорк Айлъндърс и край на серията в шестия мач. Пол Щастни донесе успеха с гол след шест минути игра в продължението.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна