Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Лукашенко пристигна в Москва, за да присъства на парада за Деня на победата

Александър Лукашенко
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Беларуският президент Александър Лукашеко пристигна на визита в Москва. Това съобщи днес каналът в Телеграм "Пулът на първия", близък до пресслужбата на беларуския лидер, предаде ТАСС.

"Президентът на Беларус е на работна визита в Москва", се посочва в съобщението.

В него се отбелязва също, че Лукашенко веднага след пристигането си е провел кратък разговор с посланика на Беларус в Русия, Дмитрий Крутой, както и с държавния секретар на съюзната държава Русия - Беларус Дмитрий Мезенцев.

Лукашенко ще вземе участие в тържествата по случай на Деня на победата в Москва.

По-рано беше съобщено, че на парада за Деня на победата на Червения площад ще присъстват също лидерите на Армения, Киргизстан, Казахстан, Таджикистан и Узбекистан.

Същевременно Русия въведе сериозни мерки за сигурност преди утрешните ежегодни чествания, посветени на разгрома на нацистка Германия през Втората световна война. 

Става дума за ограничаване използването на дронове, джетове и услуги за споделяне на автомобили в най-големите руски градове, отбелязва Асошиейтед прес

За първи път от години поне 21 руски града отмениха военните паради на 9 май - основната част от честванията на Деня на победата в Русия - съобщиха руските медии. 


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна