Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов лидер в класирането след 4-ия етап на Джирото

Андреас Лекнесунд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Французинът Орелиен Паре-Пейнтр от отбора на AG2R Ситроен спечели четвъртия етап от колоездачната обиколката на Италия от Веноза до Лаго Лачено с дължина от 175 километра.

Първият хълмист етап в тазгодишното издание на Джирото позволи на колоездачите, които се включиха в ранно откъсване, да атакуват призовите места. След преминаването на общо четири категоризирани височини, три от които от втора категория, към финала рамо до рамо се отправиха двама състезатели - Паре-Пейнтр и Андреас Лекнесунд от ДСМ. На финалната права обаче норвежецът нямаше краката, с които се противопостави на Паре-Пейнтр и французинът завърши с общо време от 4 часа, 16 минути и 5 секунди. С изоставане от две секунди втори остана Лекнесунд, а на трето място на 57 секунди се нареди латвиецът Томс Скуинс от Трек-Сегафредо.

Основната група, в която бе и носителят на розовата фланелка Ремко Евенепул (Белгия/Соудал Куик-Степ), остана на две минути и една секунда от етапния победител. Голямата разлика доведе и до размествания на върха в генералното класиране, като новият лидер е норвежецът Лекнесунд. Той има аванс от 28 секунди в подреждането пред Евенепул и 30 пред Паре-Пейнтр.

В сряда предстои петият етап от Обиколката на Италия. В него ще бъде премината дистанцията от 171 километра от Атрипалда до Салерно.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени