Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фейгин с нова хореграфия за волната програма

Александра Фейгин
Снимка: Ройтерс

Руснакът Ари Закарян, мениджър на Иля Малинин, и продуцент на много шоу програми във фигурното пързаляне, направи хореографията на Александра Фейгин за новата й волна програма.

"Всичко започна от разговор между треньора ми Андрей Лутай и Ари Закарян по време на Световното първенство в Сайтама през месец март. Беше малко изненадващо, защото Закарян не работи много често индивидуално с фигуристи по съчетанията им, а основно по мащабни шоута. Но ни убеди, че може да направи за мен програма, която да е много различна от всички досегашни", каза Александра Фейгин за сайта на БФ Кънки.

Идеята е приета и така в края на април Ари Закарян пристигна в София, за да постави съчетанието.

"Никога не съм виждала толкова интересна, различна, необикновена хореография", добави най-добрата българка фигуристка.

В програмата са комбинирани три оригинални музикални фрагмента, а героинята на Фейгин е като изгубена, намираща се извън реалността, живееща в собствен свят и движенията й са странни и неочаквани. Фейгин казва, че в началото на самата нея й е било странно да ги изпълнява, защото опитът й дотук е с хореографии в много по-обичайни варианти по отношение на стойката, ръцете и т.н. Докато сега трябва да изглежда разпиляна и клатеща се. Но признава, че без съмнение усеща тази хореография много интригуваща и я играе с удоволствие.

Кратката програма на Фейгин от вече завършилия сезон остава и за следващия, а подготовката за него предвижда лагер в Кранево, на който най-добрата българска фигуристка трябва да разпързаля новите си кънки.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени