Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Ергюнал Себахтин претърпя загуба на световното

Ергюнал Себахтин отпадна на крачка от медалите.
Снимка: БФБокс

Българинът Ергюнал Себахтин отпадна на четвъртфиналите на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент.

Националът в най-леката категория - тази до 48 килограма, отстъпи с 0:5 гласа на европейския шампион Сахил Алахвердови от Грузия.

Роденият в Кърджали Себахтин започна мача много активно в опит да вземе преднина срещу опитния Алахвердови, който на предишното световно първенство в Белград през 2021 година се добра до бронзов медал. Опитите на българския национал за изненада обаче не сполучиха и още след първия рунд той се оказа изоставащ в резултата с 0:5. 

Във втория рунд Себахтин изглеждаше най-близо до изравняване на играта, но съдиите отново дадоха предимство на Алахвердови. Този път то бе по-малко - само от 3:2 гласа. В третата част европейският шампион от Грузия показа, че е много класен боксьор и без да предприема никакви излишни рискове затвори мача, за да си осигури пореден медал от голямо първенство.

По-късно днес на ринга ще се качат и последните двама български боксьори, останали в битката за медалите в столицата на Узбекистан. В категория до 60 килограма Радослав Росенов ще се бие с шампиона на Азия Мохамед Абу-Джайех от Йордания, а Рами Киуан ще се боксира с действащия световен шампион Йоенли Мартинес от Куба в категория до 75 килограма.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна