Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дейвид Хъдълстоун няма да участва на СК във Варна

Дейвид Хъдълстоун има здравословен проблем.
Снимка: Личен архив

Дейвид Хъдълстоун отпадна от състава на България за Световната купа по спортна гимнастика във Варна, която ще се проведе от 25 до 28 май, разкри президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев.

В надпреварата ще участват представители на 23 държави.

Състезателите от националния тим за мъже днес проведоха открита тренировка, която е част от подготовката за турнира. В нея се включиха Еди и Кевин Пеневи, Йордан Александров, Божидар Златанов, Теодор Трифонов, Димитър Димитров, Исус и Христос Маринови, Мартин Мишев, но те не играха всичките шест уреда.

На контролното в залата по спортна гимнастика на НСБ "Раковски" присъстваха Красимир Дунев и председателят на Организационния комитет за Световната купа Йордан Йовчев.

"Поредно контролно провеждаме, другата седмица ще имаме отново. Съставът е ясен, но винаги могат да станат промени до последния момент. Хубавото е за нас, че сме домакини, Световната купа е в България, така че не трябва да се съобразяваме със самолетни билети и други неща. . . това означава, че до последно можем да направим смяна на състезателите, но засега е ясен съставът. Подготвиха се доста състезатели за този старт, за съжаление Дейвид Хъдълстоун отпада за тази Световна купа поради здравословни проблеми, но хубавото е, че има кой да го замести, имаме резерв, дори имаме хубав проблем, че не можем да решим кои шест гимнастика ще вземат участие. До последно ще правим контролни, моделирани тренировки, за да решим последно кой ще играе, тъй като имаме право по двама души на всеки уред да участваме", каза Красимир Дунев.
По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна