Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров мина през Вавринка в Рим

Григор Димитров
Снимка: Ройтерс

Поставеният под номер 26 в схемата на Мастърс 1000 турнира в Рим Григор Димитров се класира за третия кръг.

В двубой от втория кръг българинът се наложи над Стан Вавринка от Швейцария с 6:4, 7:6(3) след час и 36 минути игра.

Григор започна отлично мача и проби в откриващия гейм, когато топката от форхенд на съперника закачи мрежата и излезе в аут.След това 31-годишният българин затвърди за 2:0 с гейм на нула. В седмата игра Димитров поведе с 40:0 при сервис на Вавринка, но ветеранът успя да се измъкне и да доведе резултата до 3:4. Гришо сервираше за спечелването ча частта при 5:4. Той поведе с 40:15 и реализира още първия след ретур в аут на носителя на три титли от Големия шлем.

По подобие на първия сет и втория започна с брейк на Григор. В четвъртия гейм Вавринка стигна до първата си точка за пробив, но българинът я отрази хладнокръвно и после спечели подаването си за 3:1. Швейцарецът върна брейка при 3:3, след като Димитров изпрати форхенда си в аут. В деветия гейм първата ни ракета пропусна две поредни точки за пробив.

Стигна се до тайбрек. В него българинът доминираше напълно и смяната на половините дойде при резултат 5:1 точки за него. При 6:1 Димитров имаше пет поредни мачбола и реализира третия.

Григор направи 17 печеливши удари и 22 непредизвикани грешки в двубоя.

В следващия кръг българинът очаква победителя от мача на водача в световната ранглиста и водач в схемата Новак Джокович от Сърбия и аржентинеца Томас Мартин Ечевери.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна