Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хосеп Гуардиола: Моето наследство е изключително

Хосеп Гуардиола
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Наследството, което вече съм натрупал в Манчестър Сити, е изключително и това няма да се промени с класиране за финала в Шампионската лига. Това каза мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола на пресконференцията преди реванша с Реал Мадрид от полуфиналите в Шампионската лига.

Преди седмица двата отбора завършиха 1:1 в испанската столица и всичко ще се реши в сряда вечер в Манчестър. До момента Гуардиола е спечелил всичко в Англия с тима си, при това по няколко пъти, но има само един финал в Европа и нито веднъж не е печелил Шампионската лига, което дава повод да бъде критикуван. Испанският специалист обаче смята, че тези критики са напълно неоснователни.

"Моето наследство в Манчестър Сити е изключително", каза Гуардиола, който има девет трофея с клуба и може да прибави още три до края на този сезон.

"Вече много пъти достигаме до полуфиналите. Не сме глупави, наясно сме колко важен е мачът утре. Може би най-важният, откакто аз съм тук. Но казах на играчите да се наслаждават на играта, да изживеят момента и да знаят, че са късметлии. Всичко е в нашите ръце и зависи от нас. Няма нужда да опитваме да правим нещо невероятно. Просто трябва да бъдем себе си и да дадем всичко, на което сме способни. Имам страхотно чувство за този отбор. Но каквото и да се случи, благодаря им, че ни докараха до тук", добави испанецът.

"Нашето наследство ще бъде запомнено за много години от феновете. Те ще се сещат за това поколение играчи, които в продължение на пет или шест години спечелиха толкова много мачове и трофеи с такава убедителна голова разлика. Хората трябва да запомнят това. Мога само да кажа, че ние се наслаждаваме на тези години", обясни той.

Той добави, че очаква играта да бъде много емоционална, но само това няма да бъде достатъчно за победа над Реал Мадрид. 

"Реал Мадрид е най-тежкият възможен опонент. Това е предизвикателство за нас. Трябва да играем по-добре от тях, да се представим по-добре, защото само с желание няма да стане", завърши Гуардиола.

Мениджърът няма сериозни кадрови проблеми, като аут е единствено контузеният защитник Нейтън Аке.


По публикацията работи: Антони Йорданов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна