Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити и Реал определят втория финалист в ШЛ

Наставникът на РЕал Анчелота на последната тренировка с Бензема и Модрич.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Манчестър Сити и Реал (Мадрид) се изправят един срещу друг в полуфинален мач-реванш от турнира Шампионска лига. Срещата на „Етихад“ е тази вечер, 17 май, от 22:00 часа наше време. Първият мач приключи при равенство 1:1 на „Сантяго Бернабеу“.

Двата състава се изправят един срещу друг в повторение на полуфинала от миналата година, когато Реал продължи към спора за трофея след страхотна драма в реванша на „Бернабеу“. Сити бяха повели в резултата чрез Рияд Марез и имаха аванс от два гола, но късни попадения на Родриго и точно изпълнение на Карим Бензема от дузпа в продълженията елиминираха съпротивата на Пеп Гуардиола и компания. Сега обаче „гражданите“ имат домакинско предимство във втория сблъсък и ще се опитат да се възползват по най-добрия начин от него – тимът няма загуба у дома в ШЛ в последните пет години, както и от началото на тази – 14 победи във всички турнири на „Етихад“.

Сити е с възможност за исторически требъл, като е на победа от титлата във Висшата лига и са на финал за Купата на Англия, където ги чака двубой с градския съперник Манчестър Юнайтед на 3 юни.
Реал от своя страна има възможност да триумфира за 15-и път в Турнира на богатите. Отборът загуби финала за Суперкупата на Испания от Барселона с 1:3, като каталунците детронираха Кралския клуб и в Ла Лига. Все пак, възпитаниците на Анчелоти грабнаха трофея за Купата на Краля след победа над Осасуна с 2:1 и защита на титлата в ШЛ ще означава завършването на кампанията с две купи във витрината.

Съдийска бригада от Полша ще ръководи сблъсъка на „Етихад“. Шимон Марчиняк получи наряд за главен съдия, а негови асистенти ще бъдат сънародниците му Павел Соколницки и Томаш Листкиевич.

Победителят от реванша в Манчестър ще се изправи на финала в Истанбул на 10 май срещу Интер


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени