Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Индзаги не се е съмнявал, че Интер ще играе за трофея

Индзаги разговаря с голмайстора за Интер Мартинес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът Симоне Индзаги не се е съмнявал и за момент, че футболистите на Интер могат да изведат италианския гранд до финала в Шампионската лига. Неговият тим се наложи с 1:0 срещу градския съперник Милан в реванша и спечели с общ резултат 3:0.

"В началото това бе просто мечта, но ние не спряхме да вярваме, направихме великолепен спринт към финала и в крайна сметка изиграхме две много добри дербита. Мога само да поздравя момчетата", каза той за Sport Mediaset.

Интер не започна сезона по най-добрия начин, но напоследък резултатите на отбора са безупречни. "Черно-сините" са трети в Серия А и са на финал за Купата на Италия срещу Фиорентина.

"Още в началото казах, че ще няма да разпределяме силите си между турнирите и ще играем навсякъде докрай. Просто опитваме да се представим по възможно най-добрия начин", продължи треньорът на италианците.

Със снощното 1:0 Интер спечели за четвърти пореден път през сезона срещу Милан, което не се бе случвало в Дерби дела Мадонина от 1973/1974.

"Футболистите ни показаха сила, целеустременост, агресия и концентрация. Тя бяха безупречни. От януари насам изиграхме четири дербита и спечелихме всяко едно от тях. Милан бе шампион на Италия и е качествен отбор, но нашите футболисти се представиха великолепно. Те заслужават да се насладят на тези успехи", каза още Индзаги.

Запитан кой иска на финала - Манчестър Сити или Реал, Индзаги избра да остави нещата на съдбата. Двата отбора играят по-късно днес в Англия, след като мачът в Мадрид завърши наравно 1:1.

"И срещу двата отбора ще бъдем аутсайдери в началото, но във футбола всичко е възможно. През миналата година загубихме два пъти от Реал Мадрид, но играхме добре. За Манчестър Сити не мога да ви кажа нищо, което вече не знаете. Ще играем с този, който излезе на терена срещу нас", категоричен е треньорът на Интер.

Симоне Индзаги заяви, че сега фокусът на отбора се премества към Серия А, където предстои мач с новия шампион Наполи.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна