Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гуардиола: Имахме комбинация от спокойствие и напрежение

Пеп Гуардиола сочи пътя към финала в Истанбул.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Сити е бил перфектно подготвен с правилната смес от спокойствие и напрежение за реванша от полуфиналите на Шампионската лига срещу Реал (Мадрид), смята мениджърът на английския тим Пеп Гуардиола. Сити победи с 4:0 испанския гранд и с общ резултат 5:1 от двата мача се класира за финала, където ще срещне италианския Интер.

"В последните дни имах чувството, че имаме комбинация от спокойствие и напрежение, за да играем в такива мачове", коментира Гуардиола след успеха.

Преди 12 месеца Реал елиминира Манчестър Сити с общ резултат 6:5 след изключителен обрат в края на втория двубой.

"В спорта очевидно имаш и втори шанс и когато изтеглихме Реал при жребия, аз бях готов. Представихме се много, много по-добре сега. Просто усетих, че отборът е готов да се състезава на нивото, което показа", добави испанският специалист.

Английският тим вече е на три победи от требъл, тъй като среща Манчестър Юнайтед във финала на турнира за Купата на Англия на 3 юни и може да спечели Висшата лига още в събота.

"Да, приближаваме се. Този сезон е наистина, наистина добър и заради това, което вече направихме.  Удоволствието, радостта през сезона. Направихме щастливи феновете си по света, които ни гледаха и виждат един добър отбор. Това е най-големият комплимент", каза още Пеп Гуардиола.

Той разкри, че футболисти, треньорският щаб и семействата им ще се съберат на обща закуска преди да получат ден почивка днес.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна