Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФВТ дължи над 200 хил. лева, съобщи Ариф Маджид

Ариф Маджид (вляво) представи отчета си.
Снимка: ММС

Президентът на Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) Ариф Маджид представи отчет за изпълнение на дейността си за периода от встъпването си в длъжност на 24 март до 16 май 2023 година.

Той изпрати писмо до членовете на УС на БФВТ и до всички регистрирани спортни клубове, членуващи в организацията, с обобщение на основните разрешени въпроси за периода и на тези, които предстоят да бъдат разгледани своевременно, за да може БФВТ да изпълнява поставените цели и да спомага за развитието на спорта.

За периода от месец и половина са проведени две заседания на управителния съвет за приемане на належащи решения за бъдещето на БФВТ изготвянето на бюджет и управлението на финансовите средства.

Според предоставени от Маджид данни федерацията има задължения от малко над 201 хиляди лева, от които 49 063 лева и 57 стотинки са към Национална спортна база. Почти 55 хиляди са запорирани от адвокат Борис Емилов Колев по юридически казус от 2016 година.

Друга сума от над 150 хиляди лева и изисквана от дружеството БиоСпотЕнерджи - казус, по който БФВТ води дело в съда.

Назначена е одиторка - Катя Драгийска, която да направи одит за периода от 2021 до 2022, който трябва да бъде завършен до общото събрание на 31 май 2023 година.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна