Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима испанци номинирани за Мениджър на сезона в Англия

Микел Артета от Арсенал е сред номинираните.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Висшата лига на Англия обяви списък от шестима треньори, които ще си оспорват приза за "Мениджър на сезона".

Номинираните за престижното отличие, което се връчва ежегодно от сезон 1993/94, са испанците Пеп Гуардиола (Манчестър Сити), Микел Артета (Арсенал) и Унай Емери (Астън Вила), португалецът Марко Силва (Фулъм), италианецът Роберто де Дзерби (Брайтън) и англичанинът Еди Хау (Нюкасъл).

От тях единствено Гуардиола е печелил наградата, при това на три пъти - през сезон 2017/18, 2018/19 и 2020/21. Бившият наставник на Барселона и Байерн е смятан за фаворит за отличието отново, тъй като "гражданите" са на победа от титлата във Висшата лига, а освен това достигнаха и до финалите в Шампионската лига и купата на Англия.

Сред номинираните обаче не попаднаха мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг, който изведе тима си до купата на Лигата и до финал за купата на Англия, както и наставникът на Ливърпул Юрген Клоп, който през миналата година спечели отличието за "Мениджър на сезона".

Името на победителя ще стане ясно на 30 май, като то ще се определи чрез смесено гласуване на феновете и на панел от експерти.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени