Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия - Арда и Ботев (Пд) - Локомотив (Сф) днес за местата от 7-о до 10-о

Славия
Снимка: sportal.bg

Днес ще се изиграят мачовете от втория кръг на плейофите за разпределение на местата от 7-о до 10-о в Първа лига. Ключовият двубой от програмата е между Славия и Арда на ст. "Александър Шаламанов". Всякакъв друг резултат, освен победа за гостите, ще означава почти сигурна седма позиция за „белите“ и осмо място за съперника. В момента Славия има аванс от седем точки в класирането.

В първия кръг след разпределението двата тима успяха да спечелят своите домакинства. Тони Тасев донесе успеха за „белите“ с 1:0 срещу Ботев Пловдив. Нападателят беше точен в 69-ата минута в един предимно равностоен двубой. Арда пък премаза Локомотив София с класическото 3:0. Трите точки за домакините бяха абсолютно заслужени в този двубой.

Като цяло формата на двата отбора е доста добра. Поражение за Славия липсва вече в шест срещи, като в четири от тях тимът успя да спечели. Арда пък е непобеден в предходните пет рунда, в които постигна две победи. В редовната част от сезона опонентите размениха по една минимална победа с по 1:0, като това е логично с оглед на по-добрите действия на двата тима, когато играят на собствен терен.

Отборът от Кърджали е без загуба в три поредни гостувания, но победите навън са едва четири от началото на сезона.

Пред Ботев (Пловдив) се открива отлична възможност не само да отбележи първи гол на стадион „Христо Ботев“, а и най-накрая да зарадва своите привърженици с победа. В Пловдив пристига деветият в таблицата Локомотив (София), който има аванс от шест точки пред днешния си противник и е твърде вероятно те да са достатъчни за запазването на настоящата позиция.

Двата тима влизат в предстоящия двубой не само със загуба, но и в поредица от незадоволителни резултати. Ботев не успя да се разпише в четири от последните си пет мача, побеждавайки само Пирин за девет срещи в Първа Лига. Горе-долу подобно е положението и за Локомотив, който победи същия съперник за последно, а в следващите пет срещи достигна само до точка с Арда у дома. Междувременно „железничарите“ загубиха полуфинала за Купа на България с ЦСКА 1948.

Пълна програма за втория кръг на плейофите в Първа лига:

Петък

7-о – 10-о място

17:00 ч, Славия - Арда

19:15 ч, Ботев Пловдив - Локомотив София

Събота

1-о – 6-о място

17:30 ч, Черно море - ФК ЦСКА 1948

20:15 ч, Лудогорец - ЦСКА

Неделя

11-о - 16-о място

17:45 ч, Септември София - Пирин Благоевград

1-о – 6-о място

20:00 ч, Локомотив Пловдив - Левски

Понеделник

11-о - 16-о място

18:00 ч, Спартак Варна - Хебър

20:15 ч, Ботев Враца - Берое.


По публикацията работи: Светослав Табаков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна